AFYONKARAHİSAR / İHSANİYE - Yaylabağı Şehit Ahmet Öztürk Ortaokulu

Nis

Türkçe Öğretmenlerimiz Aslı Bıyıklı ve Mehtap Tekeli eşliğinde Kütüphane Kulübündeki öğrencilerimizle İl Kütüphanemizi ziyaret ettik.

Şbt

Dilimizin Zenginlikleri Şubat Ayı Etkinliği olarak öğrencilerimizin atasözü ve deyimleri anlattığı resimleri panomuzda sergiledik.

Ock

Dede Korkut Okumaları panomuzu hazırlayarak öğrencilerimizin araştırmalarını sergiledik.

Ock

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Okulumuzun Pano Çalışmaları

Ara

Hareketli Yaşam Ve Sportif Faaliyetler Projesi kapsamında Beden Eğitimi öğretmenimiz öncülüğünde sabah egzersizleri yapıyoruz.

Ara

Öğrencilerimizin okul bahçemizde oynadıkları Geleneksel Oyun Alanlarımızın çizimlerini yeniledik.

Ara

Değerler Hareketi kapsamında panomuzu hazırladık. Öğrencilerimiz aile içi yardımlaşma ve görev paylaşımı konusunda ailelerine yardımda bulundular.

Ara

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında Kasım Ayı Etkinlikleri içerisinde yer alan 'Bilen Oturur' etkinliği öğrencilerimizle yapılmıştır. Yeni öğrenilen kelimelerin kavramında kullanılan etkinliğimizi yapan öğrencilerimiz eğlenerek öğrenmişlerdir.

Ara

Bakanımız Sayın Yusuf TEKİN tarafından başlatılan "Dilimizin Zenginlikleri" isimli projenin okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlandığı bildirilmiştir.

Ekm

29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızın 100.yılını okulumuzda coşku ile kutladık.

Nis

KADES NEDİR?

KADES, kadınların ve çocukların maruz kaldığı şiddet, taciz gibi kötü eylemleri biraz da olsun engellemek adına kullanıcılara sunulmuş resmi bir uygulamadır. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanmış ve acil durumlarda ilk aklınıza gelecek acil müdahale uygulamasıdır. KADES uygulaması, son yıllarda giderek artan kadına şiddet olaylarının önüne geçebilmek ve kadınlara yardım edebilmek amacıyla geliştirilmiştir.  Eşinden veya bir başkasından şiddet gören ya da şiddete maruz kalma ihtimali olan kadınlar, akıllı telefonları üzerinden yapacakları ihbarlarda hızlı bir şekilde bu iş için kurulan Kadın Acil Destek İhbar Sistemi'ne ulaşabiliyorlar.

AYRINTILI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ

Kas

Afyonkarahisar yöresini tanıtan sergimiz 8/A sınıfı öğrencilerinin tanıtımıyla gerçekleştirildi.

Kas

DEHA projesi kapsamında Ekim Ayı Değeri olan Geleneklere Bağlılığın Önemi konusunda sınıflarımızda Afyon yöresini tanıttık.

Ekm

Afyon İl MEM Değerler Hareketi Projesi kapsamında Ekim Ayı değeri Geleneklere Bağlılığın Önemi konusu için öğrencilerimizle geleneklerimizi tanıtan Afyon Kültür Evi'ni ziyaret ettik. Öğrencilerimiz geçmişten günümüze yöresel değerlerimizi tanıdılar.